Card image cap

تفاوت راه‌اندازی سایت با وردپرس و سایت ساز

امروزه با توسعه فضای مجازی و افزایش گرایش مردم از سایت‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی، طراحی سایت به یکی از اولویت‌های کسب و کارها و فروشگاه‌ها تبدیل شده است. افزایش نیاز به طراحی سایت، موجب ایجاد متدهای مختلفی در طراحی سایت شده است. راه‌اندازی سایت با استفاده از وردپرس و راه‌اندازی سایت با استفاده از سایت سازها دو شیوه بسیار رایج برای کسب و کارها خصوصا فروشگاه‌ها هستند. اما راه‌اندازی سایت با وردپرس چه تفاوت‌هایی با سایت‌ سازهای آنلاین دارند؟ مزیت هر یک بر دیگری چیست و برای هر کسب و کار کدام مورد مناسب‌تر است؟
در این مقاله سعی داریم تا این دو روش را معرفی نماییم و با یکدیگر مقایسه نماییم. ملاک‌های این مقایسه سادگی در راه‌اندازی و استفاده، بهینگی و سرعت، انعطاف‌پذیری،‌ هزینه‌های راه‌اندازی و مدیریت و ویژگی‌های خاص می‌باشند. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا بهترین انتخاب برای ورود کسب و کارتان به دنیای مجازی را رقم بزنید.

راه‌اندازی سایت با وردپرس

وردپرس در زمان معرفی صرفا یک بسته مدیریت محتوا بود. با استفاده از وردپرس می‌توانستید سایت‌های وبلاگی و خبری رو براحتی راه‌اندازی و مدیریت کنید. اما امروزه با اضافه شدن قابلیت‌هایی نظیر افزونه ووکامرس و صفحه‌سازهایی حرفه‌ای همچون المنتور و ویژوال کامپوزر امروزه وردپرس قادر به ایجاد سایت‌های بسیار با کیفیت برای اشخاص، شرکت‌ها و فروشگاه‌ها است. نصب وردپرس بر روی هاست یا سرور و راه‌اندازی سایت با استفاده از آن نسبت به سایت‌هایی که کد نویسی اختصاصی دارند بسیار ساده‌تر می‌باشد. به همین دلیل هزینه راه‌اندازی سایت با استفاده از وردپرس به نسبت سایت‌های کدنویسی شده بسیار پایین‌تر است. وردپرس این امکان را به شما می‌دهد تا با خرید و نصب قالب‌های مختلف ظاهرهای متنوع و زیبایی برای سایت خود ایجاد نمایید. همچنین با نصب و فعال‌سازی افزونه‌های بیشماری که در مخزن افزونه‌های وردپرس وجود دارد می‌توانید قابلیت‌ها و امکانات زیادی به سایت خود اضافه نمایید. این قابلیت‌ها و عدم نیاز به مهارت خاص برای راه‌اندازی و مدیریت سایت‌های وردپرسی باعث شده است تا سهم بسیار بزرگی از سایت‌های انترنتی متعلق به این بسته‌ی مدیریت محتوا باشد.

راه‌اندازی سایت با استفاده از سایت سازها

پس از موفقیت وردپرس در بازار طراحی سایت، برنامه‌نویسان به این فکر افتادند که آیا امکان ارائه‌ی ویژگی‌های عالی سایت‌های کدنویسی شده اما با هزینه‌ی سایت‌های وردپرسی وجود دارد؟؟؟ این ایده‌ی جالب باعث شده تا مهندسین و برنامه‌نویسان پلتفرم‌هایی را توسعه دهند که در آن‌ها کاربر نیاز به مهارت‌های برنامه‌نویسی نداشته باشد و بتواند سایتی با استانداردهای سایت‌های کدنویسی شده را در اختیار داشته باشد. عموما طریقه‌ی عملکرد سایت‌سازها به این صورت است که یک نرم‌افزار بر روی سرور ایجاد می‌شود. از این نرم‌افزار مرکزی تعداد زیادی سایت و رابط‌های کاربری مختلف از این نرم‌افزار مرکزی سرویس می‌گیرند. در واقع نرم‌افزار اصلی یک بار توسعه داده می‌شود و به تعداد زیادی سایت به صورت همزمان سرویس می‌دهد. در این سناریو لازم نیست هر سایت برای خودش هاست یا سرور مجزا تهیه کند. تمامی منابع پردازشی و حافظه در اختیار نرم‌افزار مرکزی است و به صورت هوشمند متناسب با نیاز هر سایت از منابع سرور به سایت‌ها تخصیص داده می‌شود. سایت‌سازها اگرچه در مرحله‌ی توسعه و ایجاد بسترهای فنی اولیه با پیچیدگی‌ها و دشواری‌های زیادی برای تیم توسعه دهنده همراه هستند اما پس از انتشار نسخه نهایی برای کاربران و متقاضیان سایت بسیار ساده و مقرون به صرفه هستند. حتی هزینه استفاده از سایت‌سازها معمولا از هزینه طراحی سایت‌های وردپرسی به مراتب پایین‌تر است. این درحالی است که کیفیت این سایت‌ها به لحاظ فنی و سرعت به مراتب بالاتر از سایت‌های وردپرسی است که در ادامه بین این دو مقایسه کاملی ارائه می‌کنیم.

مقایسه راه‌اندازی سایت با استفاده از وردپرس و سایت سازها

در این بخش سعی می‌کنیم تا طراحی سایت با استفاده از وردپرس و سایت سازها را با هم مقایسه کنیم. برای این مقایسه ملاک‌های مهم و تاثیر گذار از نظر صاحبین کسب و کارها را در نظر گرفته‌ایم.

هزینه طراحی سایت

هزینه طراحی سایت‌های وردپرسی نسبت به سایت‌های کدنویسی شده بسیار کمتر است. به عنوان مثال امروز مورخ ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ هزینه طراحی یک سایت فروشگاهی وردپرسی معمولی با امکانات رایج چیزی در حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان می‌باشد. اما هزینه طراحی سایت‌هایی که با سایت ساز ساخته می‌شود می‌توان گفت به مراتب پایین تر است. به عنوان مثال شما می‌توانید با پرداخت ماهانه ۲۵۰ هزار تومان یک سایت کامل فروشگاهی با تمامی امکانات از سایت ساز پیکوسایت دریافت نمایید. این هزینه شامل تمامی موارد از قبیل پنل مدیریت، پهنای باند، استوریج، سرور پرسرعت و... است. در واقع تنها با هزینه تامین هاست یک سایت وردپرسی شما می‌توانید سایت خود را داشته باشید.

سهولت راه‌اندازی

به منظور راه‌اندازی سایت وردپرسی، اگر با طراحی سایت آشنا نیستید و استقرار سایت بر روی هاست یا سرور را تا کنون تجربه نکرده‌اید، مجبور هستید از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید. دلیل آن این است که حتی برای استفاده از بسته‌های نصبی آسان وردپرس شما نیاز دارید تا نحوه کار با دایرکت ادمین یا سی‌پنل و اتصال دیتابیس به سایت و همچنین ست کردن دامنه بر روی هاست را بدانید. تمامی این موارد قبل از ورود به مرحله طراحی اصلی سایت است. 
در طرف مقابل سایت سازها تمامی نیازمندی‌های هاست و سرور، دیتابیس، دامنه و... را مرتفع نموده‌اند و شما با چند کلیک سایت خود را حاضر و آماده تحویل می‌گیرید و می‌توانید محتوا و یا محصولات خود را در آن وارد نمایید. به عنوان مثال برای طراحی سایت فروشگاهی با استفاده از سایت ساز پیکوسایت تنها لازم است نام فروشگاه خود را وارد نمایید و یک شماره تماس برای دریافت رمز عبور وارد نمایید. به همین سادگی سایت فروشگاهی شما در کمتر از یک دقیقه آماده است.

سرعت لود سایت

یکی از موارد مهم تاثیرگذار بر رتبه سایت در نتایج گوگل، سرعت سایت است. سرعت سایت در سایت‌های وردپرسی کاملا وابسته به قالب استفاده شده و افزونه‌های نصب شده بر روی سایت است. به صورت کلی اگر ظاهر سایت شما پیچیده باشد و از قالب‌های حرفه‌ای و سنگین استفاده کنید بایستی هاست بسیار گران قیمت و پرسرعتی تهیه نمایید تا سرعت مناسبی از سایت دریافت کنید. همچنین اگر با نصب افزونه‌های زیاد امکانات زیادی به سایت اضافه کنید سرعت لود بشدت کاهش می‌یابد.
سایت سازها اصولا به دلیل استفاده از کدنویسی و بهینه‌سازی سمت back-end و front-end و استفاده از سرورهای بسیار پرسرعت و با منابع بالا سرعت بسیار خوبی بهتری نسبت به سایت‌های وردپرسی ارائه می‌کنند. 
این مساله علاوه بر رتبه سایت در نتایج گوگل، در مدیریت سایت نیز بسیار تاثیرگذار است. در سایت‌های وردپرسی خصوصا سایت‌های فروشگاهی به دلیل کند بودن پنل ادمین، بارگذاری محصولات به دشواری زیادی همراه است. این مساله در فروشگاه‌های که محصولات زیادی دارند بسیار آزاردهنده است. اما در سایت‌هایی که با سایت ساز‌ها ساخته شده‌اند، هم سرعت لود صفحات سایت و هم سرعت لود پنل ادمین بسیار بالاتر است.

جامعه مشترکین و توسعه‌دهنده‌ها

یکی از عوامل مهم در انتخاب متد پیاده‌سازی سایت، جامعه مشترکین سرویس دهنده است. وردپرس به دلیل سابقه طولانی که دارد جامعه‌ی بسیار بزرگی از توسعه‌دهنده‌ها و مشترکین را در اختیار دارد. شما برای هر گونه سوال و مشکلی در رابطه با وردپرس، می‌توانید براحتی با مطرح کردن در این جامعه پاسخی مناسب پیدا کنید.
سایت سازها به دلیل این که هر یک ساختار مربوط به خود را دارند نمی‌توانند از طرف توسعه‌دهندگان بیرونی و یا مشترکین پشتیبانی شوند و هر ارائه دهنده خدمات سایت‌ساز پشتیبانی مربوط به سرویس خود را انجام می‌دهد. البته سایت‌سازها با پیاده‌سازی اصولی و حرفه‌ای و طی کردن تمامی تست‌های لازم، امکان بروز هر گونه خطا از طرف مشترک را تا حد زیادی از بین برده‌اند.

انعطاف پذیری

صرف نظر از افت سرعت سایت به دلیل استفاده از قالب‌های پیشرفته و افزونه‌های کاربردی در سایت‌های وردپرسی، این سایت‌ها با وجود تعداد بسیار بالای قالب‌ها و افزونه‌ها، قابلیت انعطاف‌پذیری خیلی خوبی از نظر ظاهر و امکانات سایت را ارائه می‌کنند.
اما سایت‌سازها در این زمینه به گونه‌ی دیگری عمل می‌کنند. در سایت سازها تعدادی قالب که از نظر استاندارد در سطح بسیار بالایی قرار دارند و تمامی نیازهای سایت در آن دیده شده است کدنویسی می‌شود و در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. کاربر تنها از این قالب‌ها می‌تواند برای سایت خود استفاده کند. اگرچه محتوای سایت نظیر بنرها، اسلایدها، تصاویر زمینه و دسته‌بندی‌ها و... همگی می‌توانند در هر زمانی تغییر کنند. شرکت‌های سایت ساز با اضافه کردن قالب‌های متنوع به مخزن قالب‌های خود هر روز دسترسی به تنوع ظاهری بیشتری برای کاربران خود فراهم می‌کنند. 
در پلتفرم سایت ساز پیکوسایت به دلیل این که تمامی قالب‌ها توسط خود ارائه دهنده سرویس سایت ساز توسعه داده شده‌اند، امکان تعویض قالب بدون از بین رفتن محتوا تنها با یک کلیک مهیا شده است. اگر در سایت وردپرسی بخواهید قالب سایت را عوض کنید، بایستی یک قالب جدید خریداری نمایید و تمامی صفحات لندینگ را مجددا طراحی نمایید.
از نظر امکانات نیز، در بسیاری از سایت‌ها سعی شده است تا تمامی امکاناتی که شما با استفاده از افزونه در سایت‌های وردپرسی به آن‌ها دسترسی دارید به صورت آماده و بدون نیاز به هیچ پیکربندی در اختیار شما قرار گیرد.
در این مقاله به بررسی متدهای رایج طراحی سایت برای کسب و کارهای نوپا پرداختیم. در این حوزه روش طراحی سایت با وردپرس و طراحی سایت با استفاده از سایت سازها رو توضیح دادیم. به طور کلی در سال‌های اخیر با پیشرفت سایت‌سازهای داخلی و خارجی، طراحی سایت با استفاده از این پلتفرم‌ها رواج بیشتری یافته. طبق توضیحات بالا از نظر هزینه، سهولت راه‌ندازی، سرعت لود سایت و مدیریت سایت برتری با سایت‌سازها است. بنابراین، شما می‌توانید سایت خود را با سایت ساز پیکوسایت در کمتر از یک دقیقه با تمامی امکانات بدون هیچ گونه د انش فنی راه اندازی نمایید.

حق نشر © 1401 . طراحی شده با توسط پیکوسایت کلیه حقوق محفوظ است.